Liga kelas D, nak pingat kelas A

Jang tak kisah pun siapa Manchester United nak beli atau tak jadi beli. Ini benda biasa dalam hal perpindahan pemain. Zaman Pak Alex dulu berapa ramai pemain yang hendak bermain bersama United, tetapi tak dapat…

Kad merah untuk JDT, kuning untuk Perak dan…

Amboiii...penyokong JDT sampai baling besi Y12 ke bas penyokong Perak. Berjahit 12 kepala Yob tu. Ingat kepala Yob tak bayar zakat fitrah ke? Kononnya permusuhan antara 2 penyokong negeri ini telah lama berlarutan. Ada 30…

Waran Tangkap untuk Nazmi Faiz

Belum selesai kertas siasatan Jang terhadap insiden pitch invasion di stadium Merdeka semalam, satu lagi insiden keganasan bolasepak berlaku di stadium Larkin malam tadi. 14 penyokong JDT ditahan polis sebenar. Bila polis sebenar ni dah…

Kah kah kah! Cerita Potang Tadi.

Pada petang yang mulia ini perisik Jang cawangan Catalan berjaya menghubungi Jang yang sedang minam sambil setting vape mechanical mod khantal size 27 quad coil dan disulami jus halo 12mg nikotin. Berikut adalah rakaman perbualan Jang…

Ini hal eropah, kau mana tau.

Ramai tak tahu, kelayakan secara play-off Eropah ini dicipta untuk memberi peluang kepada kelab-kelab lemah seperti Club Brugee mencuba nasib mereka untuk bersama kelab elit eropah lain dipentas bolasepak sebenar. Kalau pasukan kau play-off pun…

Buat baik berpada-pada, buat Eva jangan sekali!

Tiada apa yang lebih menggembirakan peminat bolasepak bila melihat pasukan Chelsea di-ayamkan oleh Manchester City di Etihad stadium semalam. Gol jaringan cantik Sergio Aguero, Vincent Kompany dan Fernandinho membenamkan ego 'yang teristimewa' Maurinho jauh dilubuk…

Pengalihan isu dan karisma pemimpin

Walaupun Jang seorang Ns Matrix, Jang juga menonton perlawanan liga inggeris. Ini disebabkan Ns Matrix yang terkenal dengan jolokan "pelahir rappers". Ok. Minggu lepas Jang menonton perlawanan yang menyaksikan penonton berjumlah 56juta di seluruh dunia…

Jika Liverpool itu PAS, Arsenal memang MIC, Chelsea…

Dalam hikayat Jang menghentam parti politik Pas (baca: Liverpool) belum sekali Jang gunakan kaedah bergurau politik. Sebab ianya terlalu buruk. Politik, terutama senario politik di Malaysia ini, terlalu buruk untuk dikaitkan dengan bolasepak, lagi-lagi dengan…

Bolasepak sebenar!

Ultrajang.com baru saja diberi tauliah dan hak mengkritik liga inggeris oleh Baginda Queen. Walaupun berat tugas ini, tapi Jang akan cuba galas dengan penuh ketelusan. Telus disini bermaksud, tiada unsur berat sebelah. Walaubagaimanapun, hak tersebut…

Malu dengan Kelantan

Pasukan terbaru yang mengugut mahu keluar dari FAM adalah Kelantan FA. Kalau kita senaraikan pasukan yang mahu keluar, kita mungkin sudah boleh buat liga kecil-kecilan yang bebas dari cengkaman FAM. Pasukan Terengganu, JDT, Kelantan dan…