5 impak positif yang Datuk Vida buat dan…

Tak lelap tidur Jang malam tadi bila Jang ternampak sesuatu yang positif dari 'peristiwa' penajaan Datuk Vida bersama Qu Puteh untuk pasukan Kelantan. Jang belek kembali berita-berita yang keluar didada akhbar dan internet tentang Datuk…

Albert Einstein kata perlantikan Datuk Ong Kim Swee…

Albert Einstein kata; Membuat kerja yang sama berulang-ulang dan mengharapkan hasil yang berbeza adalah kerja gila. Cakap Einstein ni kita boleh pakai sebab dia dah buat ujikaji beribu kali. Salah satu kejayaannya yang besar adalah…

Bolasepak kita ‘dianjing-anjingkan’ oleh penaja?

Amboi amboi amboiiiii! kemain penaja kita ini Jang tengok. Duit belum keluar lagi tapi dah beria minta itu ini kat dalam TV. Minta wisel pink lah, minta gol dilajakkan lah, minta nama pasukan dibinkan kepada…

Masak dengan budaya bolasepak setan

Jang perati je FAM cakap nak lantik jurulatih yang faham dan masak budaya bolasepak tempatan untuk pasukan senior (petanda awal Ong Kim Swee akan dipilih) tetapi dalam masa yang sama lantik jurulatih Jerman, Frank Bernhardt,…

Pamoga Qu Puteh The White Warrior

"Bakpo la putih belako pitih ni?" Strategi marketing Qu Puteh memang 'A'. Loreal dan Max Factor pun mungkin tidak menjana pendapatan dan populariti sepantas beliau. Banyak syarikat penaja yang melabur dalam bolasepak Malaysia tetapi langsung…

Logo baru Pahang FC miskin idea?

Tak manis kalau Jang biarkan hal logo Pahang FC atau P.F.C ini lepas begitu saja tanpa¬†melihatnya dari sudut sukar. Bukan niat Jang nak menyibuk hal bola Pahang, tapi bila Jang berbual dari hati ke hati…

Kenapa Nuor Muso perlu RM12 juta untuk jadikan…

Banyak betul berita bola tempatan yang sedap-sedap Jang terlepas sebab bercuti panjang. Berita Kelantan dengan Qu Puteh, berita logo baru Pahang yang 'cute', berita perpindahan pemain yang cuba disensasikan ala-ala eropah dan sebagainya. Inilah kemeriahan…