Perak 2-0 Negeri Sembilan (Matchday 15 Liga Super…

Setelah berjaya memberikan persaingan kepada Perak dalam perlawanan sebelum ini, Negeri Sembilan gagal mengulangi persembahan yang sama di Stadium Ipoh apabila tewas dua gol tanpa balas. Brendan Gan dan Leandro masing-masing menjaringkan gol pada minit…

Negeri Sembilan 3-1 PKNS FC (Matchday 13 Liga…

Negeri Sembilan melakukan kejutan setelah menewaskan PKNS 3-1 di halaman sendiri semalam. Dua gol penalti Flavio Beck Junior diikuti jaringan Ferris Danial, memberi tiga mata berharga walaupun PKNS berjaya menjaringkan gol sagu hati menerusi Romel…

Kedah 3-3 Negeri Sembilan (Matchday 8 Liga Super…

Terkejut bukan? Punya lah bersusah payah nak dapat shot on target masa lawan Selangor dengan Kelantan tempoh hari, sekali hembus je Nismilan berjaya jaringkan 3 gol menentang Kedah semalam. Away pulak tu. Di manakah logiknya? Mengapakah persembahan sebegini tidak…

Pahang 4-0 Negeri Sembilan (Matchday 5 Liga Super…

  Hambar dan tiada idea! Inilah rumusan secara ringkas den untuk persembahan Nismilan malam tadi di Darul Makmur. Persembahan terbaik musim ini ketika bertemu Kedah disusuli dengan persembahan terburuk musim ini. Lagi buruk daripada lawan Melaka…

Kedah 1-0 Negeri Sembilan (aet) Piala FA pusingan…

Hampir berulang peristiwa tahun lalu dalam saingan Piala FA pusingan ke-2 malam tadi. Jika tahun lepas, Nismilan berjaya tundukkan Selangor menerusi penentuan penalti, kali ini Kedah berjaya tumpaskan Nismilan 1-0. Namun kejayaan Kedah tidak datang…

Preview Melaka United vs Negeri Sembilan

Sengaja den lambat up artikel ni sebab nak pastikan semangat awayday kau semua tak terpadam dengan cepat. Tambahan pula tiada perlawanan EPL yang besar malam ni. Setakat perlawanan North London Derby tu apalah sangat jika nak dibandingkan dengan Naning Derby esok, betul tak?…

Negeri Sembilan 2-0 Kuala Lumpur (Matchday 2 Liga…

Lain macam atmosfera STAR Paroi malam tadi. Baru lah Liga Super! Jumlah penyokong yang hadir memberi semangat kepada pemain boleh dibanggakan. Penambahbaikan score board dan tunnel sebelum pemain keluar memang boleh dipuji. Lepas ni kalau gol ada replay atau video mesti…

PKNP FC 1-0 Negeri Sembilan (Matchday 1 Liga…

Nismilan memulakan saingan Liga Super musim 2018 ini dengan kekalahan. Kekalahan itu pula adalah kepada lawan kita di saingan Liga Perdana musim lalu. Corak permainan yang tidak bertenaga juga ditonjolkan oleh pasukan Nismilan. Jadi, adakah…

Malaysia 1-2 Korea Selatan (Suku Akhir Kejohanan AFC…

Semangat juang tinggi dan permainan berkualiti berjaya ditunjukkan skuad kendalian Datuk Ong Kim Swee dalam aksi suku akhir Kejohanan AFC 2018 Bawah 23 sebentar tadi! Kecewa? Sedih? Tiada langsung perasaan itu kat hati den. Tidak pernah termimpi…