Pahang 4-0 Negeri Sembilan (Matchday 5 Liga Super…

  Hambar dan tiada idea! Inilah rumusan secara ringkas den untuk persembahan Nismilan malam tadi di Darul Makmur. Persembahan terbaik musim ini ketika bertemu Kedah disusuli dengan persembahan terburuk musim ini. Lagi buruk daripada lawan Melaka…

Kedah 1-0 Negeri Sembilan (aet) Piala FA pusingan…

Hampir berulang peristiwa tahun lalu dalam saingan Piala FA pusingan ke-2 malam tadi. Jika tahun lepas, Nismilan berjaya tundukkan Selangor menerusi penentuan penalti, kali ini Kedah berjaya tumpaskan Nismilan 1-0. Namun kejayaan Kedah tidak datang…

Preview Melaka United vs Negeri Sembilan

Sengaja den lambat up artikel ni sebab nak pastikan semangat awayday kau semua tak terpadam dengan cepat. Tambahan pula tiada perlawanan EPL yang besar malam ni. Setakat perlawanan North London Derby tu apalah sangat jika nak dibandingkan dengan Naning Derby esok, betul tak?…

Negeri Sembilan 2-0 Kuala Lumpur (Matchday 2 Liga…

Lain macam atmosfera STAR Paroi malam tadi. Baru lah Liga Super! Jumlah penyokong yang hadir memberi semangat kepada pemain boleh dibanggakan. Penambahbaikan score board dan tunnel sebelum pemain keluar memang boleh dipuji. Lepas ni kalau gol ada replay atau video mesti…

PKNP FC 1-0 Negeri Sembilan (Matchday 1 Liga…

Nismilan memulakan saingan Liga Super musim 2018 ini dengan kekalahan. Kekalahan itu pula adalah kepada lawan kita di saingan Liga Perdana musim lalu. Corak permainan yang tidak bertenaga juga ditonjolkan oleh pasukan Nismilan. Jadi, adakah…

Malaysia 1-2 Korea Selatan (Suku Akhir Kejohanan AFC…

Semangat juang tinggi dan permainan berkualiti berjaya ditunjukkan skuad kendalian Datuk Ong Kim Swee dalam aksi suku akhir Kejohanan AFC 2018 Bawah 23 sebentar tadi! Kecewa? Sedih? Tiada langsung perasaan itu kat hati den. Tidak pernah termimpi…

Formasi Nismilan menjelang Liga Super 2018!

Sebagai artikel sulung UltraJang untuk tahun 2018 ni, apa kata kita bincangkan mengenai formasi yang akan digunakan Nismilan untuk musim ini. Barulah nampak macam golongan cendekia bola sepak tanah air kan? Den pun dah lamo tak moncoghabih…

LIGA SUPER : Hala tuju Nismilan

Meriah betul suasana di negeri beradat ni sejak Nismilan diumum naik ke Liga Super musim depan. Tidak lagi bernafas dalam lumpur. Terasa bagai menghirup udara segar sebelum embun di hujung rumput disejat terik mentari. Belum…

7 pemain Liga Super sertai Nismilan!

Ketika semua pasukan Malaysia sibuk dengan urusan perpindahan pemain bagi menghadapi saingan liga musim depan, Nismilan pula senyap tanpa membuat sebarang pengumuman pengambilan pemain. Beberapa pemain musim lepas telah pun mengesahkan mereka meninggalkan skuad Hobin…

Rombakan pasukan ataupun penambahbaikan?

Sudah menjadi trend bola sepak di Malaysia untuk merombak pasukan bagi menghadapi musim baru. Tak kiralah berjaya capai objektif awal musim atau tidak, yang penting rombak. Rombak untuk kebaikan ataupun kejahanaman, itu belakang kira.   Contohnya, Melaka…

Preview: Klopp Vs Mourinho

Lepas solat Maghrib hari ini, perlawanan bola sepak paling penting akan berlangsung. Seluruh dunia pasti akan menumpukan pada perlawanan ini. Jika wujudnya makhluk di planet lain, mereka pasti tidak akan ketinggalan menyaksikan perlawanan penting ini.…