LP15: Negeri Sembilan berdendam dengan pengadil

Perlawanan Liga Perdana ke 15 malam tadi diantara Negeri Sembilan menentang UKM benar-benar menduga dan mencabar keimanan Jang sebagai seorang lelaki budiman. Mujur Jang sentiasa mengamalkan istighfar dalam diri dan 3 Qul sebagai benteng dari…

United tidak pernah mengharap kepada gol musuh untuk…

Biarlah pasukan lemah, asalkan mempunyai penyokong yang bermaruah dan jati diri yang tahan uji. Itulah prinsip yang dipegang teguh oleh penyokong Manchester United selama ini. Walau dihina dan dipijak-pijak, tetapi tidak sekali mereka berpaling dari…

HM-U23 | Kita Tak Layak Ke Asia, Salah…

Sesekali Jang akan beri peluang kepada semua pembaca untuk menghantar artikel tulisan mereka sendiri. Mungkin ramai yang mepunyai buah fikiran masing-masing dan tidak mampu lagi menyimpannya. Luahkanlah! Jang sedia mendengar. Mari kita baca luahan isi…

Bojan Hodak | Apa beza ganti pemain baru…

Kenyataan Bojan Hodak menyalahkan sistem selepas persembahan pasukan seperti tidak bertulang di Jepun menarik perhatian ramai pemerhati bola sepak negara. Beberapa kenyataan tambahan beliau, seperti mahu pulang dan menukar ramai pemain dan mengenai sistem di…

Mat Zan | Tidak minta magik, hanya keserasian.

Negeri Sembilan meneruskan rentak yang tidak pasti dalam perlawanan ke empat liga malam tadi. Selepas bermula baik dengan kemenangan, kemudian seri dengan PDRM dan KALAH dilopak sendiri pada UITM FC, malam tadi kita ikut sama…

Kenapa bola sepak kita cepat MELINGKUP terjawap!

Begitu meriah sambutan yang diberikan oleh pencinta bola sepak tempatan terhadap survey yang Jang lakukan pagi tadi. Rata-rata menjawap atau menyalahkan pengurusan sebagai punca bola sepak kita cepat MELINGKUP. Pengurusan kewangan yang gagal, tiada fanbase,…

5 port tengok bola paling sedap di Seremban

KORANGS, Kalau korangs takda tiket nak tengok perlawanan diantara Harimau Malaya menentang Thailand malam nanti, korangs layan ajelah kat TV. Tengok kat TV pun ok lah, takda isu patriotik atau true tak true pun. Hal-hal…

AFF SuzukiCup: Antara Realiti Dan Fantasi Bola sepak

Rata-rata peminat bola sepak tanahair telah mula menunjukkan reaksi positif kepada corak permainan pasukan Harimau Malaya dibawah bimbingan Tan Cheng Ho. Ianya agak merunsingkan sebenarnya kerana secara 'football-wise', pasukan kita tidak menunjukkan kemajuan lagi. Maksud…

FAM: What The F30?

Semalam FAM melancarkan Peta Hala Tuju atau Roadmap FAM yang diberi nama F:30, dengan perencanaan menjadi lima negara terbaik Asia menjelang 2030. Akhirnya satu perancangan atau blueprint yang dinyatakan dengan jelas tentang hala tuju bola…