Kenapa bola sepak kita cepat MELINGKUP terjawap!

Begitu meriah sambutan yang diberikan oleh pencinta bola sepak tempatan terhadap survey yang Jang lakukan pagi tadi. Rata-rata menjawap atau menyalahkan pengurusan sebagai punca bola sepak kita cepat MELINGKUP. Pengurusan kewangan yang gagal, tiada fanbase,…

5 port tengok bola paling sedap di Seremban

KORANGS, Kalau korangs takda tiket nak tengok perlawanan diantara Harimau Malaya menentang Thailand malam nanti, korangs layan ajelah kat TV. Tengok kat TV pun ok lah, takda isu patriotik atau true tak true pun. Hal-hal…

AFF SuzukiCup: Antara Realiti Dan Fantasi Bola sepak

Rata-rata peminat bola sepak tanahair telah mula menunjukkan reaksi positif kepada corak permainan pasukan Harimau Malaya dibawah bimbingan Tan Cheng Ho. Ianya agak merunsingkan sebenarnya kerana secara 'football-wise', pasukan kita tidak menunjukkan kemajuan lagi. Maksud…

FAM: What The F30?

Semalam FAM melancarkan Peta Hala Tuju atau Roadmap FAM yang diberi nama F:30, dengan perencanaan menjadi lima negara terbaik Asia menjelang 2030. Akhirnya satu perancangan atau blueprint yang dinyatakan dengan jelas tentang hala tuju bola…

PBNS: Tiada berita bermaksud berita buruk?

Adapun, telah lebih sepurnama perlantikan barisan baru Presiden dan Exco Persatuan Bola sepak Negeri Sembilan, namun tidaklah Jang mendengar walau sebutir berita pun yang boleh Jang putar. Begitu senyap dan sunyi sekali hatta jika jarum…

Final Piala Malaysia: Siapa buat Penyu menangis?

Pertama-tamanya sekali, tahniah diucapkan kepada seluruh rakyat Perak diatas kejayaan pasukan bolasepak mereka memenangi perlawanan akhir Piala Malaysia 2018 Sabtu tempohari. Tahniah juga untuk pasukan Terengganu yang telah buat sehabis baik dan berjuang sehingga akhir…

Liga KPM: SSN Za’ba sedia menjadi juara kelas…

Perlawanan akhir yang sebenar akan berlangsung malam ini di Stadium Mini Akademi Mokhtar Dahari, Gambang. Pasukan Sekolah Sukan Negeri Za'ba akan menentang Akademi Felda untuk menentukan kejuaraan Liga KPM-FAM Bawah 17 tahun. SSN Za'ba menepati…

Final Piala Malaysia: Jangan salahkan FA jika tiket…

Kemelut tiket perlawanan akhir dalam liga professional negara kita seperti tidak berpenghujung. Ketika Final Piala Malaysia masih berbaki 2 hari sebelum sepak mula, telah kedengaran cakap-cakap penyokong tidak mendapat tiket. Tidak kira dari belah Perak…

Bola sepak bukan komoditi yang boleh diniagakan

Bola sepak kita bukan dan tidak pernah menjadi satu industri. Maksud industri ialah, mengeluarkan hasil dan menjana pendapatan melalui hasil tersebut. Ianya juga bukan satu komoditi yang boleh diniagakan dimana-mana papan saham seperti emas, kopi…

NFDP: Kita masih kebudak-budakan untuk ke Piala Dunia…

OhTuhanku! Begitu sukar untuk Jang menukilkan kemelut yang melanda pembangunan bola sepak Malaysia sekarang ini. Hendak dikritik, takut tidak kene, hendak dibiarkan tidak manis pula. Menambah sukar apabila benda basic seperti kenapa FAM boleh memecat…

AFCU16: Makmal mengesan DNA ciptaan LTK di NFDP

Perlawanan Malaysia U16 petang ini bukan sahaja untuk memastikan Malaysia layak ke pusingan suku akhir tetapi dalam masa yang sama secara langsung menilai hasil program NFDP selama 4 tahun ini. Kejohanan ini adalah target pertama…