Logo baru Pahang FC miskin idea?

Tak manis kalau Jang biarkan hal logo Pahang FC atau P.F.C ini lepas begitu saja tanpa melihatnya dari sudut sukar. Bukan niat Jang nak menyibuk hal bola Pahang, tapi bila Jang berbual dari hati ke hati…

Klopp tak hormat budaya bolasepak

Perbuatan pengurus Liverpool, Jurgen Klopp yang enggan bersalaman dengan pengurus West Brom, Tony Pulis selepas perlawanan berakhir adalah biadap dan mesti dihukum. Klopp juga enggan bersalam dengan penolong pengurus West Brom, Mark O' Connor yang…

Budaya Bolasepak Kita

Dua hari lepas, Jang terbaca dibelakang suratkhabar Harian Metro satu kenyataan yang dibuat oleh bekas jurulatih bolasepak negara, B. Sathiananthan tentang peluang pemilihan Datuk Ong Kim Swee sebagai jurulatih negara tidak terjejas dengan kekalahan 6-0 kepada…

Cerita Malaysia Tidak Ke Hebron

Apa yang nak diulas lagi hal perlawanan semalam? Tak ada. Pemain Malaysia cepat kehilangan bola? Itu dah banyak kali tulis dalam beberapa artikel sebelum ini. Pertahanan Malaysia kerap melakukan kesilapan? Itu biasa. Memang bek kadang-kadang…

Bola dalam kawasan siapa esok?

Jang tengok Nuor Muso ni pesen suko mengadu kat facebook. Takda pitih nak bayar gaji pemain, ngadu kat facebook, tak dapat duit banyak dari FAM, ngadu kat facebook. Budaya ngadu kat facebook ni ada bagusnya tapi…

Nuor Muso pitih takdok, pemain biso. MB N9…

Bila Tan Sri Anuor Muso kene pinjam duit bank untuk bayar gaji pemain bolasepak Kelantan, Jang terus teringat pada kenyataan Tok Mat, MB dan presiden PBNS. Tok Mat kata PBNS berhabis RM9 juta musim lepas…

Ada tangan ghaib yang baling suar kedalam padang

Amboi! banyak betul laporan, video dan message sampai ke meje siasatan Jang mengenai isu malam tadi. Terima kasih kepada semua pelapor-pelapor yang juga ahli RakanJang. Kalau semua warga bola ada sikap membantu polis macam ini,…

Liga kelas D, nak pingat kelas A

Jang tak kisah pun siapa Manchester United nak beli atau tak jadi beli. Ini benda biasa dalam hal perpindahan pemain. Zaman Pak Alex dulu berapa ramai pemain yang hendak bermain bersama United, tetapi tak dapat…

Kad merah untuk JDT, kuning untuk Perak dan…

Amboiii...penyokong JDT sampai baling besi Y12 ke bas penyokong Perak. Berjahit 12 kepala Yob tu. Ingat kepala Yob tak bayar zakat fitrah ke? Kononnya permusuhan antara 2 penyokong negeri ini telah lama berlarutan. Ada 30…

Waran Tangkap untuk Nazmi Faiz

Belum selesai kertas siasatan Jang terhadap insiden pitch invasion di stadium Merdeka semalam, satu lagi insiden keganasan bolasepak berlaku di stadium Larkin malam tadi. 14 penyokong JDT ditahan polis sebenar. Bila polis sebenar ni dah…

…bagaimana jika pasukan Manchester United yang datang?

Ini satu persoalan misteri. Ultrajang.com, sebagai Polis Bolasepak Dunia harus menyiasat akan persoalan yang dibangkitkan oleh sekumpulan penyokong tegar Liverpool. Mereka menuduh, jika Manchester United yang datang, mesti semua akan diam dan tak marah. Mesti…

Oi bindippers!

Adalah tidak manis kalau aku terus berdiam diri saja dengan kehadiran bindippers ke bumi Malaysia ini. Walau kekuatan pasukan Liverpool sekarang hanyalah pada assobiyah dan ketumbukan penyokongnya sahaja (kekuatan pasukan dalam padang adalah satu kelucuan),…