Safawi Rasyid | Perlu musuh untuk kekal relevan

Jang jarang fokus kepada seseorang pemain, lagi-lagi mahu mengakui kehebatannya. Selagi Jang belum benar-benar puashati atau merasai sendiri aura kehebatannya. Bukan salah mereka, cuma taste Jang tinggi dan oldskool (tak beli online, hanya beli dikedai).…

Bukan LTK yang cipta Kroos dan Muller di…

Mula-mula Jang biarkan sahaja berita-berita LTK yang tiba-tiba mencanak naik dalam banyak portal berita sukan dan bukan sukan. Jang dah malas nak baca dan ambil port. Bagi Jang, cukup artikel-artikel lama yang Jang dah tulis…

Siapa bersalah mencalar maruah dan melemaskan pengadil kita?

Tidak dinafikan pengadil Jepun, Takuto Okabe memberi persembahan bermutu sebagai pengadil perlawanan akhir Piala FA semalam. Beliau dibantu oleh dua penjaga garisan, juga dterbangkan khas dari Jepun, dalam usaha MFL memberikan kepuasan kepada semua lapisan…

HAK SIARAN LANGSUNG ADALAH HAK KITA!

Bola sepak Malaysia ini tidak pernah sunyi dari masalah teknikal yang kecil-kecil sehinggalah besar. Masalah dalam padang, luar padang, dalam persatuan, atas teres sesama penyokong didalam stadium sehinggalah membawa keluar stadium dan masuk ke laman…

WCQ | Malaysia Berada Dalam Pot 4, Maknanya…

Assalammualaikum, salam sejahtera, salam seantero dunia kepada penyokong tegar Harimau Malaya all over the world. Kalau haritu kita diceriakan dengan berita kemenangan besar Harimau Malaya ke atas Timor Leste, hari ini kita diceriakan dengan berita…

Mat Yo Nadi Sebenar Harimau Malaya (atau dalang?)

Assalammualaikum, salam sejahtera, salam 1 seantero dunia Alep ucapkan pada penyokong tegar Harimau Malaya all around the world! Ya, Alep datang lagi, dahulunya sendu (rujuk http://www.ultrajang.com/hm-u23-kita-tak-layak-ke-asia-salah-siapa/) kini sedikit ceria (sedikit je lah). Alep tahu korang…

HM-U23 | Kita Tak Layak Ke Asia, Salah…

Sesekali Jang akan beri peluang kepada semua pembaca untuk menghantar artikel tulisan mereka sendiri. Mungkin ramai yang mepunyai buah fikiran masing-masing dan tidak mampu lagi menyimpannya. Luahkanlah! Jang sedia mendengar. Mari kita baca luahan isi…

Bojan Hodak | Apa beza ganti pemain baru…

Kenyataan Bojan Hodak menyalahkan sistem selepas persembahan pasukan seperti tidak bertulang di Jepun menarik perhatian ramai pemerhati bola sepak negara. Beberapa kenyataan tambahan beliau, seperti mahu pulang dan menukar ramai pemain dan mengenai sistem di…

Kenapa bola sepak kita cepat MELINGKUP terjawap!

Begitu meriah sambutan yang diberikan oleh pencinta bola sepak tempatan terhadap survey yang Jang lakukan pagi tadi. Rata-rata menjawap atau menyalahkan pengurusan sebagai punca bola sepak kita cepat MELINGKUP. Pengurusan kewangan yang gagal, tiada fanbase,…

Rumusan Final AFF Suzuki 2018

Skuad Tan Cheng Hoe turun ke My Dinh Stadium dengan satu tugas yang berat, memerlukan kemenangan atau mengikat Vietnam dengan keputusan seri lebih dari dua gol, di mana mereka gagal melakukannya di venue yang sama…

Zaquan Adha Abdul Razak

Pada awal-awal TCH mengeluarkan senarai nama pemain yang bakal dipanggil untuk Malaysia mengharungi AFF Suzuki Cup, ramai yang mempersoalkan TCH yang hanya membawa 3 defensive midfielder dan menggugurkan Nor Azam Azih. Juga setelah melihat perlawanan…

Malaysia 2-2 Vietnam (AFF Suzuki Cup Final 1st…

Seperti yang den sebut dalam video preview petang semalam, barisan pertahanan Malaysia sedikit goyah dilanda kecederaan dan penggantungan. Aksi final malam tadi membuktikannya. Biasalah, #greatness ni jarang salah. Tapi ramai yang degil dan tak percaya. Hmm. Tan…