Relevankah kita memboikot pasukan sendiri?

Harapan palsu! Kalau macam ni main den maleh nak turun stadium lagi! Biasa kita dengar ayat macam ni kan? Di Facebook, di Twitter malah di stadium keramat Paroi sendiri ayat-ayat begini kita biasa hadap. Kenyataan…

5 port tengok bola paling sedap di Seremban

KORANGS, Kalau korangs takda tiket nak tengok perlawanan diantara Harimau Malaya menentang Thailand malam nanti, korangs layan ajelah kat TV. Tengok kat TV pun ok lah, takda isu patriotik atau true tak true pun. Hal-hal…

PBNS: Tiada berita bermaksud berita buruk?

Adapun, telah lebih sepurnama perlantikan barisan baru Presiden dan Exco Persatuan Bola sepak Negeri Sembilan, namun tidaklah Jang mendengar walau sebutir berita pun yang boleh Jang putar. Begitu senyap dan sunyi sekali hatta jika jarum…

Liga KPM: SSN Za’ba sedia menjadi juara kelas…

Perlawanan akhir yang sebenar akan berlangsung malam ini di Stadium Mini Akademi Mokhtar Dahari, Gambang. Pasukan Sekolah Sukan Negeri Za'ba akan menentang Akademi Felda untuk menentukan kejuaraan Liga KPM-FAM Bawah 17 tahun. SSN Za'ba menepati…

Laksana lembu kasi, galak saja tiada melawan

Jika menggunakan teori abang Tom memang sangat mudah untuk mendapatkan pasukan yang mantap untuk berjaya dalam mana-mana liga. Teori tersebut berbunyi begini. Lebih banyak kita labur wang ke atas sesebuah pasukan semakin tinggi peluang pasukan…

Terengganu FC 1-1 Negeri Sembilan ( Matchday 6…

Negeri Sembilan gagal mara ke separuh akhir Piala Cabaran 2018. Nak sedih atau kecewa pun dah rasa jemu. Skrip sama berulang lagi. Kegagalan di hujung musim. Setelah mencatat 3 kemenangan berturut-turut, kemenangan ke-4 akan membawa…

Negeri Sembilan sudah tidak disihir lagi.

Hati sedikit berbunga melihat aksi yang dipamerkan oleh kesebelasan utama pasukan Negeri Sembilan sekarang ini. Mereka tidak lagi mengamalkan permainan yang menyakitkan hati seperti sebelum ini. Mereka bermain positif dan menyerang bertali arus, berusaha mendapatkan…