Pahang 4-0 Negeri Sembilan (Matchday 5 Liga Super…

  Hambar dan tiada idea! Inilah rumusan secara ringkas den untuk persembahan Nismilan malam tadi di Darul Makmur. Persembahan terbaik musim ini ketika bertemu Kedah disusuli dengan persembahan terburuk musim ini. Lagi buruk daripada lawan Melaka…

Preview Match Day 5 : Pahang VS Negeri…

Negeri Sembilan akan bertandang ke Stadium Darul Makmur bagi membuat perhitungan dengan pasukan Pahang dalam perlawanan kelima Unifi Liga Super 2018. Perlawanan ini dijangka akan tetap mendapat tumpuan dari segenap masyarakat Negeri Sembilan walaupun pada…

Kedah 1-0 Negeri Sembilan (aet) Piala FA pusingan…

Hampir berulang peristiwa tahun lalu dalam saingan Piala FA pusingan ke-2 malam tadi. Jika tahun lepas, Nismilan berjaya tundukkan Selangor menerusi penentuan penalti, kali ini Kedah berjaya tumpaskan Nismilan 1-0. Namun kejayaan Kedah tidak datang…

Previu Piala F.A 2018 : Kedah vs Negeri…

Nampaknya minggu ini merupakan minggu yang busy bagi kem Negeri Sembilan. Hampir semua media massa memfokuskan kepada isu perlantikan jurulatih baru Azraai Khor Abdullah bagi menggantikan Jorg Steinebrunner. Dan den rasa rata-rata penyokong masih lagi…

Kenapa Kita Perlu Turun Ke Paroi Jumaat ini

Bukan menjadi kebiasaan untuk abang Tom menulis perihal Negeri Sembilan ini. Selalunya penulisan berkaitan Negeri Sembilan banyak diulas oleh penulis-penulis agung seperti Jang, Kid dan Muhayat. Manakala abang Tom diberi mandat oleh Jang untuk menulis…

Melaka United 3-0 Negeri Sembilan (Match Day 3…

Den percayo ramai yang monung panjang, sugul, sifat amarah membuak-buak dan seribu macam perasaan yang bermain di dalam hati selepas pengadil perlawanan meniupkan wisel perlawanan malam tadi. Perjalanan pulang dari Stadium Hang Jebat yang kebiasaannya…

Preview Melaka United vs Negeri Sembilan

Sengaja den lambat up artikel ni sebab nak pastikan semangat awayday kau semua tak terpadam dengan cepat. Tambahan pula tiada perlawanan EPL yang besar malam ni. Setakat perlawanan North London Derby tu apalah sangat jika nak dibandingkan dengan Naning Derby esok, betul tak?…

Negeri Sembilan 2-0 Kuala Lumpur (Matchday 2 Liga…

Lain macam atmosfera STAR Paroi malam tadi. Baru lah Liga Super! Jumlah penyokong yang hadir memberi semangat kepada pemain boleh dibanggakan. Penambahbaikan score board dan tunnel sebelum pemain keluar memang boleh dipuji. Lepas ni kalau gol ada replay atau video mesti…