NS Matrix yang mati dulu..bukan Doe!

Musim gelap bolasepak nogori akhirnya sampai kepenghujungnya. Jang teliti semula rentetan peristiwa yang berlaku dari hari pengenalan pemain pada petang 6 Disember 2014 di Centre Court, Paroi sampailah ke hari sangkakala ditiupkan ke telinga semua…

Ini hal eropah, kau mana tau.

Ramai tak tahu, kelayakan secara play-off Eropah ini dicipta untuk memberi peluang kepada kelab-kelab lemah seperti Club Brugee mencuba nasib mereka untuk bersama kelab elit eropah lain dipentas bolasepak sebenar. Kalau pasukan kau play-off pun…

Hari Ini Dalam Sejarah

Ramai tak tahu; Pada tarikh 9/7/1958, ketika negara belum setahun menghirup udara segar kemerdekaan, Barcelona FC telah mengirim sepucuk telegram meminta pasokan Negeri Sembilan datang ke Sepanyol untuk satu perlawanan persahabatan bersempena dengan pembukaan dan…

Bilo kau dapati yang selama ini bukan kerja…

Malam tadi Jang sampai stadium Paroi maso lagu negaraku sedang dimainkan. Syahdu hati Jang sobab berjaya sampai awal. Yolah.game pun main jam 10 malam sekarang. Tadi Jang berpusing nak parking kereto, bukan sobab parking ponuh…

Lelaki Negeri Sembilan

Jang tengok hal negara kita ini semua nak letak kat bahu lelaki Negeri Sembilan. Dari hal atas padang bola, hal pantau harga ayam sampai la hal naik roket pergi ke angkasa lepas, semua ditanggung dibahu…

Kene tembak!

Sebagaimana kita semua tahu,keputusan perlawanan di antara NS Matrik menentang T-Team malam tadi masih lagi rahsia. Hanya yang pergi stadium sahaja tau. Dia macam pilihanraya juga la, semuanya rahsia dan kertas undian masih di kira…

NS Matrix mengawal paksi bumi.

Kedudukan NS Matrix di tempat pertamo carta liga Perdano sekarang ni bukti kesimbangan kosmos dunia berada pada paksi sebenar. Putaran bumi bergerak pada kelajuan yang sempurna bagai baru di tukar minyak gearbox. Perubahan cuaca terus…