Gothia Cup 2018: SMDAS Tg.Ipoh lunas dendam!

Phew!! Bukan sedikit terik mentari yang membakar panas tengkuk Jang ini tetapi atas nama pembangunan bola sepak, Jang bertahan selama 2 hari di padang KGV, Seremban untuk menyaksikan sendiri pertandingan Gothia Cup 2018. Hmmm..semenjak balik…

Inter SBP91 2017: SMAP Labu juara berganda!

Tak manis kalau Jang tak update kejohanan Inter SBP 5 Sebelah 2017 diantara semua sekolah berasrama penuh Malaysia batch 91 yang berlangsung di Sports Planet Kota Damansara semalam. Kalau Jang tak silap, ini adalah edisi…

EKSKLUSIF! Zakry Latif turunkan ilmu Park Joo Bong…

Selepas bola sepak, sukan badminton adalah sukan paling mendapat tumpuan dan mampu menyatukan umat Malaysia tanpa mengira batasan kaum dan agama. Masih segar teringat bagaimana satu Malaysia terpaku dihadapan TV memberi sokongan kepada pemain badminton…

LESEN: SARAWAK FA BAKAL TURUN LIGA?

Hutang dan laporan kewangan yang tidak beraudit dengan sempurna, EPF dan cukai tertunggak, adalah musuh dalam selimut bola sepak kita. Ianya adalah salah satu isu utama kebanyakan pengurusan pasukan yang selama ini disorok dibawah karpet…

Konspirasi Jadual Nak Jatuhkan Siapa?

Kalau kita tidak marah dengan apa yang berlaku, bermakna kita pada bila-bila masa saja rela menjadi Lembu yang dicucuk hidungnya, boleh ditarik ke hulu ke hilir tanpa bantahan. Jika disuruh main, kita main, jika disuruh…

Kisah Inspirasi pembangunan akar umbi

Hal pembangunan bola sepak, seperti yang Jang selalu tulis dalam beberapa artikel lepas, juga seperti yang Jang pernah bebelkan semasa menjadi kurator twt_bola seketika dahulu; hanya layak dan sesuai dibincangkan oleh mereka yang benar-benar turun…

chi cazzo è Dr. Noordin?

Siapa Dr. Noordin dan kenapa dia beli FC Bari di Itali? Kalau kita guna pakai jawapan penyokong Dr. Vida ialah; suka dia la, duit dia! Jang membaca tulisan Haresh Deol dan Pearl Lee di MalayMail…

Perihal hak siaran langsung yang kau tahu nak…

Jang nak cerito semula bagaimana kisah MP&Silva dan FMLLP ni bermula di dalam bolasepak kita. Mungkin dah ada blog yang tulis perkara ini tapi biasolah, Jang tulis mesti lebih best, kan? Alkisahnya bermula begini.. Apabila…

Dimanakah salah dan silap bolasepak kita sehingga semua…

Tuhanku! tak senang betul Jang nak mengambil 'feel' musim baru liga perdana yang akan bermula esok. Dikala banyak pasukan telah memulakan kempen mereka dengan majlis memperkenalkan jersi, sponsor dan sebagainya, bolasepak kita masih lagi bercakaran…

5 impak positif yang Datuk Vida buat dan…

Tak lelap tidur Jang malam tadi bila Jang ternampak sesuatu yang positif dari 'peristiwa' penajaan Datuk Vida bersama Qu Puteh untuk pasukan Kelantan. Jang belek kembali berita-berita yang keluar didada akhbar dan internet tentang Datuk…

Pamoga Qu Puteh The White Warrior

"Bakpo la putih belako pitih ni?" Strategi marketing Qu Puteh memang 'A'. Loreal dan Max Factor pun mungkin tidak menjana pendapatan dan populariti sepantas beliau. Banyak syarikat penaja yang melabur dalam bolasepak Malaysia tetapi langsung…